Henrik Meinander presenterar sin nya bok ”Gustaf Mannerheim. Aristokrat i vadmal”

Evenemangsplats:Klubb Orfeus, Eriksgatan 2 A, Helsingfors
Region:Mellannyland
Börjar:19.9.2017 18.00
Anmälningstiden slutar:12.09.2017 23:59
Maximala antalet deltagare:31
Anmälda:29

Inför resan med namnet "I Mannerheims fotspår - en resa till S:t Michel och Fredrikshamn" har vi bjudit in Henrik Meinander*) att presentera sin nya bok ”Gustaf Mannerheim. Aristokrat i vadmal”.

Boken som utkom tidigare i år och har rönt stort intresse**).

Vi träffas på Klubb Orfeus tisdagen den 19.9 klockan 18:00.
Kom ensam eller med avec. Att delta i själva resan är inte en förutsättning för att delta i detta evenemang - alla är välkomna.

Under kvällen inmundigar vi Marskalkens favoriträtt Vorschmack för 25 € per person inklusive sedvanliga drycker.

Anmäl dig via anmälningsfunktionen nedan senast den 12.9.

*) Carl Henrik Meinander, (FD) född 1960, är en finländsk historiker. Han är professor och forskningsledare vid Helsingfors Universitet och har i över 30 har år utforskat olika aspekter av Mannerheims livsverk. Han har även jobbat som intendent för Mannerheim-museet under åren 1991-1997.

**) För varje generation av finländska historiker utgör Gustaf Mannerheims livsgärning en utmaning. Nu har turen kommit till 60-talisten Henrik Meinander. Resultatet är ”Gustaf Mannerheim. Aristokrat i vadmal”, en välskriven och lättläst biografi om Mannerheims historiska gärning, som korrigerar tidigare författare på flera punkter utan att vara en egentlig omvärdering av Mannerheimgestalten i sig. (HBL/Dag Sebastian Ahlander 14.5.2017)

Anmälningstiden har gått ut