Resa till Krakow och Slovakien

Målgrupp:Alla TFiF- och DIFF-medlemmar med avec
Region:Hela Finland
Börjar:20.5.2018 20.25
Anmälningstiden börjar:27.11.2017 09:00
Anmälningstiden slutar:31.01.2018 23:59
Maximala antalet deltagare:44
Anmälda:39

Seniorernas traditionella långresa går detta år till Krakow och Slovakien med Tatrabergen och Bratislava

Följ med på en intressant resa med högklassigt program till den populära staden Krakow och till det relativt ”okända” Slovakien. I Tatrabergen upplever vi majestätiska höjder och underbara vyer. Vi gör en flodfärd på Dunajec och besöker den lutherska träkyrkan i Kezmarok (UNESCO Världsarv). I staden Nitra, det forna Stor Mähriska rikets huvudstad, utarbetades det första användbara alfabetet för det slaviska språket. Här finns också den första bibeln som är översatt till kyrilliska. I Bratislava bekantar vi oss med sevärdheterna i gamla staden. Slottet Cerveny Kamen vid Mindre Karpaternas sluttning och en sjudundrande gåslunch i Slovensky Grob skall vi hinna med. Som reseledare fungerar Göran Stenius med hustru Muška, som är född i Slovakien.

De som önskar kan stanna en dag extra i Wien på hemvägen. Prisuppgifter för detta ges då det klarnar hur många som deltar. I Wien finns möjlighet till kulturprogram eller helt enkel en trevlig kväll med Heuriger.

Vi flyger med Finnair till Krakow och tillbaka från Wien. Väl framme i Krakow reser vi med Ingves bussar på en resa som är skräddarsydd för TFiF och DIFF. Det betyder att vi har en finlandssvensk buss och chaufför under hela resan.

Tidtabell:

Söndag 20.5
20.25 AY1163 Helsingfors Krakow
21.25 anländer vi till Krakow

Lördag 26.5
19.20 AY1476 Wien - Helsingfors
22.40 anländer vi till Helsingfors

Ett fullständigt reseprogram med resebyråns detaljerade instruktioner hittar du här.
OBSERVERA!att du som vanligt skall anmäla dig via anmälningslänken nedan(inte direkt till resebyrån som det står reseprogrammet som finns bakom länken ovan). Du får inte någon faktura via systemet då du anmäler dig. Resbyrån får en rapport över resenärerna då resan är fulltecknad eller då sista anmälningsdagen (31.12.2017) gått och skickar därefter deltagarna deras fakturor.

Pris: 1 425 € i dubbelrum, tillägg för enkelrum är 260 €. Avgiften för en extra dag i Wien meddelar vi då vi vet hur många som önskar stanna där.

Första raten 150 € faktureras i början av januari. Andra raten förfaller till betalning 4-6 veckor före avfärd.

VIKTIGT! Då du anmält dig bör du sända en kopia av ditt samt eventuell medresenärs pass eller EU-identitetsbevis, bildsidan, till resebyrån. Adressen är niclas.ingves@ingsva.fi

Sista anmälningsdag: 31.12.2017

Maximalt antal deltagare 40

För förfrågningar kontakta Per Kock 040 715 6292, kockper@hotmail.com

Anmälningstiden har gått ut